Tweede Paasdag 2015

06-03-2015 21:55

Ook dit jaar bood de maalderij op Tweede Paasdag een bijzondere openingsdag in combinatie met de Paasshow bij het naastgelegen bedrijf Auto Westerveld.

Het weiland naast de maalderij stond nog uitgebreider dan voorgaande jaren in het teken van de techniek in de agrarische sector. Met demonstraties met machines voor de landbouw, groenonderhoud en grondverzet kreeg de bezoeker een fraai beeld van de modernste technieken op dit gebied. 

 

Bij Auto Westerveld was het zoals gebruikelijk druk met bezoekers en stonden naast moderne auto's ook enkele historische Opels opgesteld.

Ook fietstechniek ontbreekt niet op de Paasshow: van kleuterfiets tot moderne elektrische fiets, plus een compacte aanhanger voor vervoer van (zware) electrische fietsen. 

 

De maalderij zelf beleefde een primeur met het weer kunnen demonstreren van het opwarmen van de oven in de bakkerij: de voorheen oliegestookte brander waarmee de oven op temperatuur wordt gebracht is omgebouwd tot een gasbrander, dankzij de hulp van een vrijwilliger, waarvoor onze hartelijke dank.