Terrein maalderij heringericht

03-05-2017 23:43

Sinds dit voorjaar is de maalderij beter zichtbaar door herinrichting van de boomgaard en het omliggende terrein. Dit kwam tot stand dankzij het initiatief van een aantal lokale bedrijven, die aanboden het terrein belangeloos op te knappen. Enkele niet-streekeigen bomen en oude verzwakte bomen zijn met stronk en al verwijderd. Verwilderde struiken en kreupelhout zijn opgeschoond. Er is nieuwe grond aangebracht en geëgaliseerd. In de boomgaard zijn een nieuwe kersenboom en appelboom geplant. Enkele mooie struiken zijn verplaatst. Tenslotte is gras ingezaaid en een nieuwe afrastering geplaatst.

Wij zijn erg blij met deze verandering en zijn onder de indruk van de bereidheid van de ondernemers om dit project met elkaar uit te voeren. Zonder hun hulp was dit niet mogelijk geweest en wij danken de betrokken bedrijven: Loonbedrijf Essing, Loonbedrijf Hartemink, Loonbedrijf Wildenbeest, Grevers Vakwinkel, Boomkwekerij Theo Westerveld en Auto Westerveld. Een unieke samenwerking met een mooi resultaat!

Een artikel over het opknappen van het terrein dankzij deze samenwerking is aan de streekkrant Gelderse Post / Oude IJsselstreek gestuurd en die heeft het geplaatst in de digitale versie van de krant van dinsdag 9 mei.