Paasevent op Tweede Paasdag 2024

28-03-2024 23:07

Op 2e Paasdag, 1 april 2024, was de maalderij open als onderdeel van het jaarlijks Paasevent van het naastgelegen bedrijf Auto Westerveld. Aan dit evenement deden ruim 20 lokale ondernemers mee.
Het evenement is gesitueerd rondom de historische maalderij, die van oudsher nauwe banden heeft met de agrarische sector. De maalderij vormt een passend decor voor agrarische activiteiten, met producten en demonstraties van onder andere machines voor landbouw en groenonderhoud. 

 

Temidden van al deze moderne landbouwtechniek klinkt het karakteristiek puffend geluid vanuit de maalderij. Hier werd vroeger graan gemalen en het hele maalproces is nog altijd goed te volgen. Het zien en horen van de oude eencilinder Thomassen dieselmotor uit 1930 met het grote vliegwiel verrast menigeen.

In de bakkerij werd tot in de 80-er jaren van de vorige eeuw roggebrood gebakken. Dit jaar is de steenoven gerestaureerd door de heren Krajenbrink van bakkerij de Heelewegge.

Ondanks het matige weer kwamen vooral 's middags velen een kijkje nemen. Al was de oven nog niet in bedrijf, er kon toch iets lekkers van de Heelewegge worden geproefd.