Maalderij Tweede Paasdag open

11-03-2019 18:40

Op Tweede Paasdag, 22 april 2019, was de maalderij van 11:00 tot 17:00 uur open en in bedrijf i.v.m. de Paasshow van het naastgelegen bedrijf Auto Westerveld. Deze Paasshow, die ook dit jaar weer zeer veel belangstelling trok, is gesitueerd rondom de historische maalderij, die van oudsher nauwe banden heeft met de agrarische sector in de omgeving. De maalderij vormt een passend decor voor de uitgebreide show van agrarische voertuigen met demonstraties met machines voor de landbouw, groenonderhoud en grondverzet.

Temidden van al deze moderne landbouwtechniek klinkt dan een karakteristiek puffend geluid vanuit de maalderij. Daar wordt graan gemalen en is het hele maalproces goed te volgen. En het zien en horen van de 85 jaar oude eencilinder Thomassen dieselmotor met het grote vliegwiel verrast menig bezoeker van de Paasshow.
Wie geen gelegenheid had om de Paasshow te bezoeken, kan de maalderij enkele weken later alweer bezoeken tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei en zien hoe tot ver in de vorige eeuw hier het graan werd gemalen en brood gebakken.