Maalderij Tweede Paasdag open

11-03-2019 18:40

Op Tweede Paasdag, 22 april 2019, is de maalderij van 10:00 tot 16:00 uur open en in bedrijf i.v.m. de Paasshow bij het naastgelegen bedrijf Auto Westerveld. Deze Paasshow trekt jaarlijks zeer veel bezoekers en is gesitueerd rondom de historische maalderij, die van oudsher nauwe banden heeft met de agrarische sector in de omgeving.

De maalderij vormt een passend decor voor de uitgebreide show van agrarische voertuigen met demonstraties met machines voor de landbouw, groenonderhoud en grondverzet.

Temidden van al deze moderne landbouwtechniek klinkt een karakteristiek puffend geluid vanuit de maalderij. Er wordt graan gemalen en het hele maalproces is goed te volgen. Het zien van de 85 jaar oude eencilinder Thomassen dieselmotor met het grote vliegwiel zal menigeen verrassen.

Wie geen gelegenheid heeft om de Paasshow te bezoeken, kan de maalderij enkele weken later alweer bezoeken tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei en zien hoe tot ver in de vorige eeuw hier het graan werd gemalen en brood gebakken.