Maalderij tweede Paasdag open

23-03-2018 10:46

Op Tweede Paasdag, 2 april 2018, is de maalderij van 10:00 tot 16:00 uur open en in bedrijf geweest i.v.m. de Paasshow bij het naastgelegen bedrijf Auto Westerveld. Deze Paasshow trekt jaarlijks zeer veel bezoekers en is gesitueerd rondom de historische maalderij, die van oudsher nauwe banden heeft met de agrarische sector in de omgeving. Honderden bezoekers bezochten zodoende ook de maalderij.

De maalderij vormt een passend decor voor de uitgebreide show van agrarische voertuigen met demonstraties met machines voor de landbouw, groenonderhoud en grondverzet.

Temidden van al deze moderne landbouwtechniek klinkt een karakteristiek puffend geluid op vanuit de maalderij, die op deze dag in bedrijf is. Er wordt graan gemalen en het hele maalproces is goed te volgen. Het zien van de 85 jaar oude eencilinder Thomassen dieselmotor met het grote vliegwiel zal velen verrassen.

Wie geen gelegenheid heeft om de Paasshow te bezoeken, kan de maalderij alweer bezoeken tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 12 mei en zien hoe tot ver in de vorige eeuw hier het graan werd gemalen en brood gebakken.