Maalderij op Tweede Paasdag 2016

20-03-2016 19:31

De unieke historische maalderij heeft op Tweede Paasdag vele geïnteresseerde bezoekers gehad. Dit dankzij de goed bezochte Paasshow bij het naastgelegen bedrijf Auto Westerveld in combinatie met de uitgebreide show van agrarische voertuigen op het naastgelegen weiland was het een komen en gaan van bezoekers. 

Het weiland naast de maalderij stond in het teken van de modernste techniek in de agrarische sector. Met demonstraties met machines voor de landbouw, groenonderhoud en grondverzet kregen de bezoekers een fraai beeld van de modernste agrarische technieken.

 

Bij AutoWesterveld was het voor de bezoekers extra aantrekkelijk

met een uitgebreide autoshow en muziek. Met prachtig gerestaureerde unieke Opels, personenauto's en vrachtwagens, was er voor de liefhebbers van historische Opels veel te genieten.

Wie van zoveel historie houdt wordt natuurlijk ook aangetrokken door het karakteristieke puffende geluid dat opklinkt vanuit de naastgelegen maalderij. De hele dag is de maalderij volop in bedrijf geweest, er werd graan gereinigd, graan gemalen en het hele maalproces was goed te volgen. Bezoekers die hier nooit eerder zijn geweest, waren verrast bij het zien van de authentieke inrichting. Het geluid van de 85 jaar oude eencilinder Thomassen dieselmotor trok velen naar de motorkamer. En verder naar achteren lopend was in de bakkerij te zien hoe de steenoven werd verhit. De bezoekers hebben met eigen ogen in deze authentieke maalderij in vol bedrijf kunnen zien, hoe hier vanaf begin vorige eeuw het verwerken van graanproducten heeft plaatsgevonden.