Maalderij op tweede Paasdag 2017

04-03-2017 18:33

Op Tweede Paasdag (17 april 2017) was de maalderij open i.v.m. de Paasshow bij het naastgelegen bedrijf Auto Westerveld. Deze Paasshow was dit jaar  groter en breder van opzet dan in vorige jaren en trok veel bekijks. Zo kreeg ook de maalderij veel bezoekers.

Naast de autoshow was er een uitgebreide show van agrarische voertuigen met demonstraties met machines voor de landbouw, groenonderhoud en grondverzet.

Bij de maalderij had Auto Westerveld enkele prachtig gerestaureerde unieke Opels opgesteld, een personenauto en een vrachtwagen, stuk voor stuk historisch materiaal.

Wie van zoveel historie houdt wordt natuurlijk ook aangetrokken door het karakteristieke puffende geluid dat opklinkt vanuit de maalderij. De hele dag is de maalderij in bedrijf geweest, werd er graan gemalen en was het hele maalproces goed te volgen.

Het geluid en het zien van de 85 jaar oude eencilinder Thomassen dieselmotor heeft weer velen aangetrokken en bij het zien van deze oude motor met het grote vliegwiel was menigeen verrast.

Op de Nationale Molendag, zaterdag 13 mei, kun je weer met eigen ogen zien hoe hier vanaf het begin van de vorige eeuw het graan werd verwerkt tot meel en brood.