Paasevenement op Tweede Paasdag 2023

27-03-2023 16:31

Op 2e Paasdag, 10 april 2023, is de maalderij in bedrijf geweest. Aan het jaarlijks Paasevenement  van het naastgelegen bedrijf Auto Westerveld doen jaarlijks zo'n 25 lokale ondernemers mee. Het evenement is gesitueerd rondom de historische maalderij, die van oudsher nauwe banden heeft met de agrarische sector. De maalderij vormt een passend decor voor de show van agrarische voertuigen met demonstraties van machines voor de landbouw, groenonderhoud en grondverzet.

Temidden van al deze moderne landbouwtechniek klinkt dan een karakteristiek puffend geluid vanuit de maalderij. Daar wordt graan gemalen en is het hele maalproces goed te volgen. En het zien en horen van de oude (bouwjaar 1930) eencilinder Thomassen dieselmotor met het grote vliegwiel verrast menigeen.

 

In de bakkerij werd tot in de 80-er jaren van de vorige eeuw roggebrood gebakken. De bakkerij kreeg dit jaar extra aandacht door uitleg over de steenoven door bakkerij De Heelewegge en verkoop van hun producten. De opbrengst hiervan tijdens het Paasevent hebben zij geschonken voor renovatie van de steenoven en onderhoud van de maalderij.